HELGENS OUTFIT


Det fanns egentligen bara en, men den var ju förjävla läcker... så jag körde på den alla dagar.

Ingen kan fånga min dubbelhaka på bild som min sambo. Åh, puss.

Nu är det snart nightynight här. Ska bli så obeskrivligt härligt att sova i våran säng! Jobbat många fler nätter än vad jag normalt brukar den senaste tiden, och det känns nu. Sängen, sängen... vad jag har saknat dig. Imorgon blir det superstorstäd av lägenheten, något jag faktiskt längtat efter. Det här kommer bli en så galet fin vecka. September är min absoluta favoritmånad, och den kommer börja förbannat bra. 

- Vardagsstuff | | Kommentera |

NORGEBOMB

Här kommer jordens fetaste bildbomb, deal with it.


Stannade och andades finluft vid gränsen.


Klassisk parselfie på fjället.


Tvärstannade en sväng vid Saltdalselva, bara för att den är så himla fin.


Hej Rognan! Hej fjorden!


Hej stugan! Vi fick samma stuga som förra året. Helt perfekt.


Bullens till lunch i mästerköket, ett måste.


Det hänger massa urfina katter på campingen, den här låg och bossade järnet under bryggan då det var lågvatten.


Trutarna ba står och är allmänt trutiga. Älskar dom här fåglarna, så sjukt maffiga. Skulle kunna sitta och titta på dom i timmar.


En kärlek i en båt.


Typ min favoritbild från helgen. Själbalsam, själbalsam så det bara smäller om det!


Hej stjärnan. Dom är så himla fina såhär, men om man vänder på dom och begrundar dom en stund så är det tamefan djävulens avkomma. Skräckblandad förtjusning.


En nise! Värdelös bild, men den enda jag tog kort på. 


Man känner sig ungefär som kungen när trutarna sitter där och ba "Välkommen".


En underbar morgon. 


Heeelt vindstilla. Magiskt.


En inte så himla smickrande bild. Till exempel så ser det ut som att en fågel har skitit mig i skallen, men det är smält plast. Jag svär.


Fick upp havssallad med iniminimiiinimusslor på.


Fick soppatorsk och gick i land på världens bästa strand. Här var jag typ lyrisk, och ännu lyckligare blev jag när jag fick spana runt en stund då Emil fick skjuts av en snäll gubbe till campingen för att hämta bensin.


MUSSEL-VM! Dom var överallt, hela stranden! Och inte bara musslor, utan snäckor och krabbor också! Överallt!

Han hade en accessoar. Jag förstår honom, helfräsigt ju.
 

Döda maneter fanns det också ett gäng av. 


Levande med. Det fanns faktiskt maneter typ överallt. Det här är en megamanet som jag hetsfotade när vi åkte från stranden. Den var inte sådär jätteball, såg lite ut som en svår hudsjukdom.


Dom här var verkligen överallt. Innan vi åkte imorse så räknade vi till typ 30 stycken bara runt bryggan där vi var. Öronmaneter heter dom tydligen, och dom är rätt så mycket sötare. 


...men så har vi det här jätteaset. Helt sjukt. Google berättade för oss att det är en röd brännmanet, och jag är så lycklig över att jag fick en bild på den, även om den inte visar hur sjukt stor den var. Den gled förbi oss just när vi skulle ut med båten. Tentakler fan all over the place. 


Det var underbart att traska omkring på stranden då det var lågvatten, man hittade så mycket lajbans.


Stövlar. Typ.


Bara allmänt fint. Två timmar senare gick vattnet förbi det röda lilla renshuset.


Tjabba.


Så himla vacker. Jag ville gråta en skvätt.


Kryllade av sjöstjärnor på botten, men var lite sådär lagom svåra att fånga på bild.


Gammzombietorsken säger också hej.


Ni kan kalla mig Mästersnäckplockarn. Det gör inget att vi inte fick fisk, jag fick ju komma hem med det här.


Godaste drickan i världen. 


Emil tappade håven i vattnet och fick fiska upp den. Den största fångsten på hela helgen.


...resten såg typ ut såhär.


Underbar kväll. Vi satt här och kollade på sejstimmen, tumlare och trutar (och hägern!). Vi försökte fiska, men det gick ju som sagt sådär. Många minisejar fick komma upp och säga hej, men vi släppte tillbaka dom till sina mammor. Kanske nästa år... eller nästnästnästa.


Kvällsmys i stugan.


Shit pommes, vad jag älskar dig. Tack för en underbar helg, min fina svanhane.
 
- Vardagsstuff | | Kommentera |

HELGEN

Men alltså wow. Bara ja. Har i princip just kommit hem, vi båda satte oss direkt vid datorerna och lämnade packningen i köket. Det gäller att prioritera. Mamma kommer snart och lämnar Buffel, fanken vad jag saknar henne då vi inte är hemma! Våran lilla nuffklump. Bara 2 dagar tills hon får sig en kompis nu, hon kommer hata oss så mycket.

Hursom, helgen har varit helt magisk. Fisket superdupermegasög, men jag är så sjukt nöjd ändå. På vägen dit så bad Emil mig måla upp ett drömscenario för helgen, och jag citerar mig själv; 
- Blå himmel, vindstilla, klar höstluft, vackra solnedgångar & norrsken. 
Emil sa till mig att jag måste vara lite realistisk, så jag strök norrskenet och sa att det vore väl okej om det var något moln på himlen. Mhm. Vi har haft blå himmel hela dagarna, ljuvlig höstluft, det har varit i stort sett helt vindstilla förutom några korta stunder, solnedgångarna har varit jättemysiga, och när vi skulle in till land igår då det blivit mörkt så kollar jag upp på himlen och ser ett norrsken. Det varade bara i några minuter, men fan vad jag inte brydde mig. Efter det blev det helt stjärnklart. Magiskt. Som. Fan. Var så sjukt överpoppad på lycka, hade fått se flera tumlare under kvällen och en HÄGER! Så jädra fantastisk fågel (för er som inte känner mig så är jag snudd på läskigt fascinerad av fåglar). Sedan norrskenet på det. Jag var så förbannat lycklig, har aldrig önskat att Emil kunde se världen genom mina ögon mer än just då. 

Så ja, vi har mest bara njutit järnet och kollat på massa balla djur. Vi fick bara småfisk, och tappade en jäkla massa drag, så vi kommer hem väldigt tomhänta. Men det gör så extremt lite, för med tanke på vädret så blev det rätt oviktigt. Jag trivs så otroligt bra där, och naturen är sååå underbar.

Kommer jordens fetaste bildbomb sen. Jag har tagit bilder x1000. Nu ska jag njuta av den oerhört fräsiga glasögonbrännan jag dragit på mig och pussa på våran katt. Kanske äta en kaka också, bara för att.
- Vardagsstuff | | Kommentera |
Upp